Senaste inläggen

Av Birgitta Äsplöf - 1 november 2012 11:30

Snart är det tid för Elin att valpa, nästa lördag är det 63 dygn. Hon har inte gått tiden ut innan så kanske det blir torsdag eller fredag. Hon är rund om magen och fosterrörelser har jag känt sen i söndags. Lite lugnare är hon..... inte konstigt med den magen. Jag passade på att ta en bild på Elin i dag när hon låg i soffan inte bästa kvalitet men jag hade bara mobilen till hands.


 ANNONS
Av Birgitta Äsplöf - 21 oktober 2012 08:12

Nu är jag säker...Elin är dräktig! Vid 21 dagar mådde hon illa och ville inte äta , åt dåligt 1.5 veckor då förstod jag att hon är dräktig.Nu har hon börjat bli rund om magen och äter allt!!!! tog en paprika på bänken lade sig under bordet och började äta innan jag fick tag i den. Vet inte om det är så bra att äta paprika med fröer . Bättre med en bit korv och det tyckte Elin också var godare. Om tre veckor är det dax. Det är alltid lika spännande men en ny kull.


    

Elin ca 10 månader   

ANNONS
Av Birgitta Äsplöf - 22 september 2012 12:17

Onsdagen den 5 sep började vi färden mot Gubbio i Italien för att para Elin . Det tog några dagar att åka dit , sista natten innan vi var framme slog vi in adressen till Goro-Gorino på gps vet inte vad som hände men den visade oss en mycket märklig väg först kom vi fram till en gammal träbro som låg på ja ,jag vet inte vad det var under bron tror att det var gamla kanoter . Mitt på bron kom det ut en man ur ett litet skjul och tog 3 euro i betalt. När vi kom av bron vissade gps upp oss på en promenadväg vid havet (tur vi har en liten husbil)därefter var vi framme. På kvällen hade vi dörren öppen för det var så varmt och stängde med myggnätet. När jag skulle stänga dörren fick jag panik på insidan satt det tusentals moskiter!!!!!!!!!! fick in massor i bilen så det blev en myggjakt att försöka slå ihjäl så många som möjligt.Hela sidan av bilen var full av moskiter så jag vågade inte gå ut mer den kvällen . Jag tål inte moskiter och givetvis fick jag en hel del bett som blev stora bulor mest i ansiktet men hade med mig en bra salva så de gick bort på 3 dagar. På morgonen gick färden vidare till Gubbio vi var framme vid middagstid. Elin parades 8/9 och vi åkte tillbaka till Gubbio centrum där vi stog på en ställplats. En mycket fin gammal stad vi cyklade upp på kvällen och satte oss på en uteservering och drack ett glas vin.På måndagen 10/9 var jag tillbaka hos Fabrizio och parade en gång till med Bruno del Monte della Dea. Sen var det dax att åka och bada  det var varmt hela tiden mellan 25-30 grader och solen sken från en klarblå himmel. Elin var jätteduktig hela tiden , hon var med nere vid stranden tyckte det var skönt sträckte ut sig på min filt och njöt. Var inne på ett hotell där de hade WI-Fi inga problem att ta med hunden in på resturangen . Hundar var väkomna överallt verkar det som. Inne på en Supermarket såg jag en kund som satt sin hund i en väska i kundvagnen .

Resan hem gick problemfritt i onsdags kväll var vi hemma 19/9. Nu är det bara att vänta och hoppas på valpar :-)))


Parning

   

Här bor familjen Fabrizio

Här bor familjen Fabrizio

 

Sitter i bilen och dricker en kopp kaffe 

 

Uteservering i Gubbio

 

Gubbio

 

Här visar Fabrizio mig verktyg för att ta upp tryffel med

 

Vi går igenom alla papper.

Av Birgitta Äsplöf - 22 augusti 2012 11:39

 Fick en rapport från Anna Abelin som äger Ässtorps Bobby Brown (sir Rapp).Vi tränar och tävlar  i sök. Han är jätte duktig och vi har precis kvalat upp oss till den andra nivan (det ar tre nivåer av svårighetsgrad totalt). De bor i Los Angeles och de har inte samma regler som vi när det gäller tävlingar. Jättegrattis till Anna och Sir Rapp.

Ässtorps Bruno Mars (Bruno) bor på Öland och allt fungerar bra men honom berättar hans ägare Nina Enwide

Ässtorps Beyonce (Belli) är en pigg och busig liten tjej som snart kommer att visas på utställning. Ägare till henne är fam . Severingsson Tvååker.


 

Anna och Sir Rapp när de tävlat första gången ,två kom de.  

Ässtorps Bruno Mars (Bruno)

 

Lilla söta Ässtorps Beyonce (Belli)

Av Birgitta Äsplöf - 26 februari 2012 19:21

Fick ett mail från Gösta Jacobsson med familj med några fina bilder på "Isa". De berättar att hon är en pigg glad och smart liten hund som är lik sin mamma. Till hösten ska de börja med agility. Tack för de fina bilderna, det är alltid lika roligt när ni hör av er.


 

 


Av Birgitta Äsplöf - 11 juli 2011 18:06

Nu har alla Lagottovalpar flyttat till sina nya hem. En del har rest långt och några bor 8-10 mil härifrån. Längs har Ä. Bobby Brown flyttat han ska bo i USA men sin matte Anna Abelin i några år. Hoppas resan gått bra.Ä Bruno Mars har flyttat till Kalmar men blir ölansbo i september. Ägare till honom är Nina och Mattias.Ä Bonnie Wright bor i Lidköping hos familen Bergdalh.Ä Becri Newton bor i Göteborg hos familjen Söderman.Ä Beyonce har flyttat till Tvååker. Ägare är familjen Severinsson.

 

           Anna Abelin med Ä. Bobby Brown

  Fam. Sevarinsson med Ä.Beyonce

 

Nina Envide med Ä. Bruno Mars

Av Birgitta Äsplöf - 28 maj 2011 19:16


  

I dag har jag avmaskat valparna 2andra gången. De har börjat äta lite mat själva och det är full rulle på dem nu. Man hör dem ända ut i köket när de sätter igång.

Lite nytagna bilder på de små godingarna.


 

 

    

Av Birgitta Äsplöf - 18 maj 2011 17:55

I dag är Elins valpar 2 veckor. De ser ut som små limpor tjocka och runda. Alla har öppnat ögonen. De är lugnt i lådan än de bara äter och sover.


    

 

 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se